>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

V záujme našej krajiny

Pondelok, 20. 2. 2012

Verím, že sa zhodneme v tom, že je v záujme našej krajiny a jej obyvateľov, aby Slovensko bolo úspešnou krajinou. Globálna konkurencia bude čoraz ostrejšia a len úspešná krajina bude schopná zabezpečiť svojim občanom rast zamestnanosti, životnej úrovne a kvality života.

Singapur? Very poor!

Pondelok, 6. 2. 2012

V stredu 1. februára 2012 sme vo vláde prerokúvali správu o stave podnikateľského prostredia v Slovenskej republike z dielne ministerstva hospodárstva. Každý ekonomicky gramotný človek chápe, že kvalitné podnikateľské prostredie je nevyhnutným predpokladom rastu konkurencieschopnosti, rastu ekonomiky, rastu zamestnanosti, a tým aj rastu kvality života a životnej úrovne.

Sulíkova politika je mimo reality

Pondelok, 23. 1. 2012

Tento stĺpček bude o Richardovi Sulíkovi a SaS. Začnem tým, že dám Sulíkovi za pravdu. S obľubou zverejňuje informácie z našich minulých rozhovorov medzi štyrmi očami, najmä na tému eurovalu. Už samotné takéto správanie je neférové a nekorektné,  ešte horšie však je, že často tieto rozhovory interpretuje nepresne až zavádzajúco, s cieľom diskreditovať ma a obhájiť vlastný, ťažko obhájiteľný postoj.

Riešenia namiesto hrešenia

Pondelok, 9. 1. 2012

Minulý týždeň sme na Facebooku zverejnili priority volebného programu SDKÚ-DS, ktoré sme nazvali 4 x 4 riešenia. Pomenovanie sme zvolili symbolicky preto, že tak, ako do ťažkého terénu treba silné auto s pohonom 4 x 4, tak aj do neľahkých časov potrebuje Slovensko skúsenú a odborne zdatnú reprezentáciu a silný program. SDKÚ-DS ponúka aj jedno, aj druhé.

Na obranu rovnej dane

Pondelok, 12. 12. 2011

Minulotýždňová rozprava k štátnemu rozpočtu ukázala, že rovná daň môže byť ohrozená. Prežila vládu Fica so Slotom a Mečiarom, zdá sa však, že prípadnú vládu Smeru s KDH by prežiť nemusela.

Rozpočet a dôveryhodnosť

Pondelok, 28. 11. 2011

Žijeme v turbulentných časoch a lepšie to asi v najbližšom čase nebude. Sme v situácii, kedy je životne dôležité udržať si zodpovednou politikou dôveryhodnosť v očiach finančných trhov. Situácia sa komplikuje najmä z dvoch dôvodov.

Drahí populisti

Pondelok, 14. 11. 2011

Ďalším z mnohých negatívnych dôsledkov povalenia vlády zo strany SaS je zastavenie transformácie nemocníc. Je to veľmi zlé a veľmi nešťastné rozhodnutie, ktoré bude mať vážne negatívne dôsledky.

Prečo nie s Ficom

Pondelok, 31. 10. 2011

Niektorí naši oponenti a neprajníci stále šíria tézu o tom, ako je strana SDKÚ-DS dohodnutá so Smerom a ako s nimi chceme ísť do vlády po budúcoročných marcových parlamentných voľbách. Nie je to pravda.

O populizme a principiálnosti

Pondelok, 17. 10. 2011

Stratégia politických populistov je jasná – presadzovanie a propagovanie ľúbivých a populárnych, ľahko zrozumiteľných riešení, ktorých skutočné dôsledky a náklady (väčšinou menej viditeľné a zrozumiteľné) sú obrovské.

Nedorozumenia a vášne

Pondelok, 3. 10. 2011

V súvislosti s eurovalom a jeho schvaľovaním sme všade, špeciálne však na Slovensku, svedkami nielen vášnivej diskusie, ale aj diskusie plnej nedorozumení. Mám pocit, že to súvisí. Čím hlbšie nedorozumenia, tým vášnivejšia diskusia.