>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Buď, alebo ...

Pondelok, 7. 6. 2010

O päť dní sa rozhodne. Buď bude Slovensko ďalej kráčať po ceste zadlžovania, korupcie, diletanstva, života z podstaty a na úkor budúcnosti, alebo sa to zmení a Slovensko bude mať šancu na úspešnú budúcnosť. Sú len tieto dve alternatívy, a myslím si, že aj z hľadiska rôznych možných povolebných koaličných kombinácií je napriek veľkému počtu strán a veľkej neistote výsledkov situácia jednoduchá, presne v duchu buď, alebo. Máme osem strán s reálnou šancou na vstup do parlamentu, ale len tri s parlamentnou istotou. To znamená veľa možných koaličných alternatív. A naozaj, analytici, politológovia, novinári, ale aj ľudia pri pive, káve či víne kombinujú rôzne možnosti budúceho zloženia vlády. Ja si však myslím, že máme len dve alternatívy, buď, alebo.

Buď bude najsilnejšou stranou budúcej vládnej koalície Ficov Smer a potom SDKÚ-DS v takejto vláde nebude, alebo to bude SDKÚ-DS, a potom nebude v takejto vláde Smer. V prvom prípade to znamená pokračovanie na ceste do Grécka cez Maďarsko, v druhom prípade šancu na vrátenie sa z tejto cesty. Ak Ficov Smer vo vláde bude, je úplne jedno, s kým bude vládnuť, či to bude Mečiar a Slota, alebo Bugár či Csáky, prípadne aj Hrušovský.

Vláda na čele so Smerom ako najsilnejšou vládnou stranou nebude schopná zatiahnuť brzdu a presmerovať krajinu z gréckej cesty. To je hlavný dôvod, prečo je SDKÚ-DS pevne rozhodnutá s Ficovým Smerom do žiadnej vlády nejsť. Sme presvedčení, že Robert Fico, jeho strana, jeho poslanci a jeho ministri, sa zásadnou mierou podieľali na morálnej, ekonomickej a sociálnej devastácii Slovenska počas uplynulých štyroch rokov. HZDS a SNS boli len štatisti, za ktorých sa Fico vďaka ich primitivizmu a vulgárnosti mohol skrývať a robiť dojem, že on je ten slušnejší a kompetentnejší.

SDKÚ-DS je pripravená postaviť sa na čelo koalície, ktorá vytiahne Slovensko z marazmu. Takou koalíciou však môže byť len koalícia dnešných opozičných strán. Ak niekto verí, že sa bude dať naprávať Ficov marazmus vo vláde, na čele ktorej bude Ficov Smer, tak je buď naivný, alebo má iný záujem. Tak ako by bolo absurdné ťahať po roku 1998 Slovensko z mečiarovského marazmu s Mečiarom, tak je to absurdné aj z ficovského marazmu s Ficom.

Takže BUĎ so Smerom smerom do Grécka cez Maďarsko, ALEBO opačným smerom s SDKÚ-DS a ostatnými opozičnými stranami. GOOD LUCK, SLOVENSKO! 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!