>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Klamú, kradnú, zadlžujú

Pondelok, 1. 3. 2010

"Klamali sme ráno, na obed aj večer," povedal vo svojom legendárnom prejave Ferenc Gyurcsány, maďarský socialistický premiér. O jeho českých kolegoch sa zase na západ od nás hovorí: "Přes den lhal, v noci krad, sociální demokrat.“

Ani slovenskí socialisti sa, akože inak, nechcú dať v tejto vyšehradskej socanskej súťaži zahanbiť. O tom, ako vláda pod vedením sociálnodemokratického Smeru (12 kresiel zo 16) kradne, uvádzame a aktualizujeme informácie na stránke www.ukradli.sk. Na tomto mieste zhrniem, že len pri 55 zmapovaných kauzách prídeme o verejné zdroje vo výške vyše 3 mld. eur (90,7 mld. Sk). Ak by Ficova vláda nekradla, tak tieto peniaze mohli byť použité v zdravotníctve, školstve, vo vede, na podporu rodín, výstavbu ciest a diaľnic, alebo aj na zníženie odvodov, predĺženie podpory v nezamestnanosti či zníženie spotrebnej dane z benzínu. Keďže sa v takomto rozsahu kradne, získajú ich ľudia blízki vládnym stranám.

Aj v klamaní je Fico a jeho strana tiež minimálne vyšehradským preborníkom. Najnovšie nám to Fico predvádza pri spanilých jazdách po jednotlivých ministerstvách, ktoré vydáva za kontrolu odpočtu ich činnosti a plnenia programového vyhlásenia vlády. Keď človek sleduje cez médiá to spokojné vzájomné potľapkávanie sa po pleciach predsedu vlády a jeho ministrov, až má pocit, že žije v inej krajine. Všetko vraj ide ako po masle a funguje na jednotku a ak sa nejaké problémy vyskytnú, tak za ne môže kríza.

Tak napríklad nezamestnanosť. Najväčší a aj politicky najcitlivejší problém. Fico má jasno, nie sme na tom podľa neho po vypuknutí krízy horšie ako priemer EÚ. Povedal to napríklad v STV 10. 1. 2010 ("nezamestnanosť vzrástla v porovnateľnom období na Slovensku o také isté percento ako v priemere v celej EÚ“), ale znovu to zopakoval aj na tlačovej konferencii 7. 2. 2010. Čo hovoria údaje Eurostatu? Za rok 2009 oproti roku 2008 stúpla v EÚ v priemere nezamestnanosť o 2 % (zo 7,6 na 9,6 %), kým v u nás o 4,3 % (z 9,3 na 13,6 %). Teda u nás o 115 % viac. Na Slovensku rástla nezamestnanosť viac ako dvojnásobnou rýchlosťou.

O verejnom dlhu Fico 3. 11. 2009 povedal: "Odmietam akúkoľvek kritiku vo vzťahu k vláde SR, že zadlžujeme tento štát ...“. A čo hovoria fakty? Ešte v roku 2008 bol slovenský verejný dlh rekordne nízky (27,6 % HDP), v roku 2010 je po započítaní dlhu z už podpísaných PPP projektov na výške 50,6 % HDP. Z rekordne nízkeho dlhu za dva roky na dlh, aký Slovensko ešte nikdy v histórii nemalo! Bližšie informácie sú na stránke www.zadlzili.sk.

Nielen kríza, ale hlavne neschopnosť vlády a korupcia môžu za súčasné problémy Slovenska. Porovnanie sľubov a reality nájdete na stránke www.oklamali.sk.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!