>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Lož ako pracovná metóda

Pondelok, 31. 3. 2008

Je až zarážajúce, aké podobné, ba až totožné metódy používa dnešný predseda vlády Róbert Fico v porovnaní s niekdajšími praktikami jeho koaličného partnera Vladimíra Mečiara. Veľmi názorne to ilustrovali na protest proti vládnemu návrhu tlačového zákona vybielené minulotýždňové titulky denníkov, čo sa na Slovensku naposledy stalo len dvakrát - za Mečiara v rokoch 1995 a 1997. Namiesto boja s korupciou jej generovanie z najvyšších miest, namiesto riešenia problémov vyrábanie vnútorných a vonkajších nepriateľov, namiesto dialógu monológ, nátlak a útoky, namiesto argumentov demagógia, populizmus a očierňovanie. Tak to kedysi robil Mečiar, presne tak to dnes robí Fico.

A v neposlednom rade lož ako pracovná metóda. Najznámejšia je opakovaná lož predsedu vlády o DSS ako nebankových subjektoch, máme ale aj pekný nový príklad - predseda vlády a jeho minister hospodárstva opakovane obviňujú opozíciu, že chýbajú dokumenty z privatizácie SPP. Na každom ministerstve pritom existuje organizačný, spisový a archívny poriadok, a teda ak akýkoľvek dokument chýba, museli byť tieto predpisy porušené a musí sa dať zistiť, kto ich porušil. A existujú aj odovzdávacie protokoly - a práve tie usvedčujú predsedu vlády a ministra hospodárstva z klamstva. Médiá zistili, že kontrolná skupina NKÚ našla na MH celú skriňu dokumentov o privatizácii SPP (ale aj iných podnikov), o ktorej vraj vedenie ministerstva nevedelo. Tvrdí to aspoň minister Jahnátek. Pravda je však taká, že existuje "Odovzdávajúci protokol" zo dňa 4. 7. 2006, ktorým odchádzajúca štátna tajomníčka Šimková odovzdala tieto dokumenty novému štátnemu tajomníkovi Rigovi (Smer-SD), čo obidvaja potvrdili svojimi podpismi. V odovzdávajúcom protokole sa doslova uvádza: "Odovzdávané spisy sa nachádzajú v miestnosti štátneho tajomníka č. 515 (veľká skriňa za dverami)."

Takže tak. Abraham Lincoln povedal: "Môžete dlho klamať niektorých, alebo krátko všetkých. Ale nemôžete dlho klamať všetkých." Fico zatiaľ klame úspešne mnohých. Mečiarovi sa to darilo šesť rokov, koľko to bude prechádzať Ficovi ukáže čas. Čím dlhšie to bude, tým vyššia bude cena, ktorú budeme musieť my všetci zaplatiť.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!