>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Smer – SD? Nie, Smer, a. s.!

Pondelok, 24. 5. 2010

Svedectvo Bohumila Hanzela, zakladateľa Smeru-SD a poslanca tejto strany v rokoch 2002 - 2006, je celkom určite najzávažnejším obvinením politickej strany z korupcie a klientelizmu, aké u nás padlo v novodobých slovenských dejinách. Áno, zatiaľ sú to tvrdenia Hanzela proti tvrdeniam Fica. Avšak, Hanzel je človek, ktorý je ochotný svoje tvrdenia doložiť pred súdom a zároveň človek, ktorý svojím životom dokázal, ako veľmi si cení pravdu a je ochotný sa za ňu aj pobiť. Je jedným z mála slovenských signatárov Charty 77 a kvôli aktívnemu odporu proti komunistickému režimu bol nútený sa aj s rodinou vysťahovať do Švédska. Na druhej strane máme tvrdenie človeka, ktorý preukázateľne a dokázateľne používa lož a ničím nepodložené obviňovanie svojich oponentov ako trvalú pracovnú metódu. Človeka, ktorý proti komunizmu nielenže nebojoval, ale ešte aj dnes ho obhajuje a zľahčuje.

Hanzelovo svedectvo svedčí o tom, že strana Smer-SD nie je politickou stranou, ale nástrojom sponzorov tejto strany na vyciciavanie štátu, na jeho rozkrádanie cez predražené štátne zákazky. Pomenoval nahlas to, čo sa v kuloároch šíri už dávno, že Smer je akciová spoločnosť, ktorej akcionári (Široký, Poór, Brhel, Flašík) riadia krajinu cez nimi nastrčených ľudí v parlamente a vo vláde.

Teraz je už nad slnko jasné to, čo tvrdím už dávnejšie, minimálne od kauzy Tipos, či emisie alebo diaľničné mýto. Fico a jeho ministri nie sú svojprávnymi verejnými činiteľmi, ktorí konajú vo verejnom záujme. Sú to len nastrčené figúrky mecenášov Smeru, akcionárov a. s. Smer-SD, na presadzovanie svojich záujmov, ktoré sú v zásadnom rozpore s verejným záujmom. Viac na www.ukradli.sk.

Cez optiku Hanzelovej výpovede je hneď zrozumiteľnejší postoj Fica k privatizácii, najmä jeho až živočíšny odpor proti privatizácii SPP, SE, alebo energetických rozvodných podnikov. Alebo to, prečo napriek hroziacim žalobám zrušil po nástupe do vlády v roku 2006 už uzavretú privatizáciu Carga a bratislavského letiska. Strategickí zahraniční investori v týchto podnikoch totiž zásadne zužujú priestor na podnikateľský rozmach akciovej spoločnosti Smer -SD. Smer nikdy nebol sociálnou demokraciou, od začiatku bol a stále je akciovou spoločnosťou. 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!