>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Viete o rozkrádaní na úradoch? Napíšte nám, vyzýva Mikloš

Pondelok, 15. 11. 2010

Ministerstvo financií žiada verejnosť o pomoc pri odhaľovaní plytvania a navrhovaní možných úspor vo verejných rozpočtoch.

„Verejné financie sú peniaze ľudí, preto nás zaujímajú návrhy a postrehy občanov, ktoré pomôžu s týmito peniazmi nakladať rozumnejšie,“ povedal minister Ivan Mikloš. Výdavky verejných financií dosiahnu v budúcom roku takmer 27 miliárd eur. Ako uviedol hovorca ministra financií Martin Jaroš, rezort financií sa snaží a bude sa snažiť, aby sa peniaze daňovníkov využívali čo najefektívnejšie.

„Naším cieľom je, aby štát nerobil činnosti, ktoré robiť nemusí. A aby tie, ktoré robiť musí, robil pri čo možno najnižších nákladoch. Nech ľudia cez verejné financie neplatia zbytočne viac, ako je potrebné,“ dodal Mikloš. Bežní občania a podnikatelia poznajú zo života konkrétne prípady plytvania verejnými zdrojmi. Ministerstvo financií preto chce spojiť ich skúsenosti a svoje možnosti.

Na stránke ministerstva je umiestnený jednoduchý formulár, kde možno nápady a návrhy na úspory odoslať. Rezort sa bude každým podnetom seriózne zaoberať a pravidelne bude verejnosť informovať o výsledkoch tohto snaženia, dodal hovorca.

(Zdroj: sme.sk, 15.11.2010,SITA)



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!