>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Opozícia a médiá spia. Čísla nepustia

Pondelok, 14. 7. 2014

Fico spolu s Kažimírom vytvorili veľmi údernú dvojicu, ktorá dokázala verejnosti vsugerovať, že zásadne zlepšili výber daní najmä cez úspešný boj s daňovými únikmi. Pritom sa stačí pozrieť na oficiálne údaje ministerstva financií o plnení štátneho rozpočtu, aby sme zistili, že realita je iná.

Áno, ale niekoľko veľkých ALE…

Pondelok, 30. 6. 2014

Podľa najnovšej daňovej prognózy bude rok 2014 vo výbere daní omnoho lepší, ako sa doteraz predpokladalo. Tieto dobré správy treba privítať a dúfať, že pozitívny vývoj bude pokračovať. Ale treba k nim aj niečo dodať.

Nechutný rozlúčkový guláš

Pondelok, 16. 6. 2014

Dnes už bývalý prezident Gašparovič sa minulý týždeň lúčil prejavom v parlamente. Neprekvapil, skôr ako o prejav išlo o nesúrodú zlátaninu fráz, floskúl, všeobecne známych vecí, ale aj mýtov a vyslovených neprávd. 

Nové európske siločiary

Pondelok, 2. 6. 2014

Aj keď platí, že prevratné zmeny sa v eurovoľbách nekonali, platí aj to, že sa stalo dosť, aby sa dalo povedať, že EÚ bude fungovať inak ako doteraz.

Reformy – zakázané slovo

Nedeľa, 18. 5. 2014

Pred pár dňami uplynulo desať rokov od vstupu Slovenska do EÚ. To je dobrý dôvod, aby sa nielen oslavovalo, ale aj bilancovalo a hodnotilo. Vláda schválila „Hodnotiacu správu o desiatich rokoch členstva v EÚ“ a k téme sa zhusta vyjadrujú aj politici, najviac kandidáti v nadchádzajúcich eurovoľbách.

Ako Ficova vláda šetrí

Nedeľa, 4. 5. 2014

Pred pár dňami vláda schválila Program stability SR na roky 2014 – 2017. Eurostat predtým zverejnil aprílovú notifikáciu dlhu a deficitu za rok 2013. Deficit dosiahol úroveň 2,77 percenta a dlh 55,4 percenta HDP. 

Nie je debakel ako debakel

Nedeľa, 6. 4. 2014

Takmer presne pred dvoma rokmi prevzala za Slovensko zodpovednosť druhá Ficova vláda. Sme teda v polčase, patrí sa okomentovať priebežné skóre. Budem sa venovať ekonomickej politike, teda tomu, v akej miere vláda vytvára alebo nevytvára predpoklady na rast našej konkurencieschopnosti a prosperity.

Navoňaná zdochlina prezidentom?

Nedeľa, 23. 3. 2014

Reklama je navoňaná zdochlina, tak sa volá kniha Oliviera Toscaniho, fotografa a autora reklamných kampaní Benettonu. 

Ukrajina a černosi Fico a Lajčák

Nedeľa, 9. 3. 2014

Minulý týždeň, v čase prebiehajúcej krymskej krízy, som si v slovenskom rozhlase vypočul odpoveď ministra zahraničných vecí Lajčáka na otázku, kto je za dnešnú krízu a situáciu zodpovedný. Povedal, že ten obrázok nie je čierno-biely a že obe strany, Rusko aj Ukrajina, majú svoje právne a politické argumenty.

Ukrajina a my

Nedeľa, 23. 2. 2014

O niekoľko týždňov to bude desať rokov od nášho vstupu do Európskej únie a o niekoľko mesiacov uplynie dvadsaťpäť rokov od pádu komunizmu. Tie roky boli neľahké, turbulentné, plné rozporov, výziev, úspechov aj zlyhaní, ale boli pre nás v zásade obdobím historického úspechu.