>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Grécka pôžička, euroval a návšteva holiča

Streda, 27. 10. 2010

Keď som začiatkom mája 2010 blogoval na tému odmietnutia gréckej pôžičky, nevedel som, či budem po júnových voľbách v opozícii alebo vo vláde a už vôbec som nevedel, či budem opäť ministrom financií. Vtedajšia vláda najmä ústami Fica a Počiatka, teda tých, ktorí grécku pôžičku schválili, tvrdila, že naše odmietanie gréckej pôžičky je len účelový predvolebný ťah...

Verejné financie = Vaše peniaze

Pondelok, 25. 10. 2010

Minister financií by už z titulu svojej funkcie mal byť vzorom v úspornosti a efektívnosti vynakladania verejných financií. Riadil som sa týmto krédom v čase, keď som tento post zastával v rokoch 2002 - 2006, riadim a budem sa ním riadiť aj teraz.

Mikloš vyzýva na opätovné uchádzanie sa o zákazky

Piatok, 15. 10. 2010

Minister financií Ivan Mikloš tvrdí, že úrad rezortu financií našiel po svojom príchode v relatívne dobrom stave, aj keď sa na ňom plytvalo. Zabrániť plytvaniu majú elektronické aukcie, ktoré majú dať šancu uspieť aj firmám, ktoré ju doteraz kvôli tendrom pre vybraných uchádzačov nemali.

Tak ako chlapci?

Pondelok, 11. 10. 2010

Streda 6. októbra 2010 bola dňom dobrých správ pre slovenskú ekonomiku. Schválili sme vo vláde návrh rozpočtu na budúci rok, ktorý vytvára podmienky na to, aby sme zvrátili veľmi zlý vývoj verejných financií za posledné dva roky. Budúcoročný rozpočet by mal zabezpečiť, aby sme výrazne znížili deficit verejných financií...

IT SUMMIT: Ivan Mikloš pomenoval priority vlády v oblasti informatizácie

Pondelok, 11. 10. 2010

Ôsmy ročník IT Summitu, výročného podujatia slovenskej komunity informačných a komunikačných technológií, sa niesol v znamení mimoriadneho záujmu odbornej verejnosti. Dopoludňajšiemu bloku dominoval prejav ministra financií SR Ivana Mikloša.

Mikloš rozdal úlohy. Ministri sa zapotia

Štvrtok, 7. 10. 2010

Rezort financií pripravil pre jednotlivé ministerstvá balík viac ako 40 úloh, ktoré majú vyliečiť slovenské verejné financie.

Mikloš nám ukázal, ako sa bude šetriť

Štvrtok, 30. 9. 2010

Minister financií Ivan Mikloš si splnil svoju úlohu. Dnes predstavil definitívny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2011.

Spozornel som

Pondelok, 27. 9. 2010

Spozorniem. Áno, vždy keď prídem do styku s niekým, kto príliš často opakuje, ako mu ide o ľudí a ich dobro. Mám svoje skúsenosti - vznešené a dobre znejúce slová ako je dobro ľudí, sociálny štát, národ, vlastenectvo, to bývajú často najlepšie a najúčinnejšie zásterky pre rôzne kreatúry a ich skutočné záujmy.

Krivé zrkadlo Jána Počiatka

Pondelok, 13. 9. 2010

Rozpočet je ako zrkadlo, v ktorom je možné vidieť a dozvedieť sa o krajine a najmä o jej ekonomike veľmi veľa. Avšak len za dvoch predpokladov. Tým prvým je, že rozpočet musí byť pripravovaný na základe štandardných pravidiel, ktoré nezakrývajú realitu, a tým druhým predpokladom je, že politici, ktorí sú za prípravu rozpočtu zodpovední (teda najmä ministri financií), neklamú a nepodvádzajú.

Poriadok a úspory. Ako to urobiť?

Pondelok, 30. 8. 2010

Pred dvoma týždňami sme s kolegom Mihálom zverejnili návrh novely zákona o dani z príjmov a zákonov o sociálnom a zdravotnom poistení. Návrhy vyvolali vášnivú, a väčšinou negatívnu odozvu, a to aj vo vnútri vládnej koalície.