>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Teátro Fico

Pondelok, 22. 4. 2013

Robert Fico je nepochybne úspešný politik a silná politická osobnosť. Vládne sám, má moc ako nikto pred ním a asi ani nikto po ňom, kraľuje všetkým rebríčkom, aj tým populárnym, aj tým nepopulárnym, prosto fenomén. Bez irónie, klobúk dole

Obavy o euro

Pondelok, 8. 4. 2013

Po tom, čo sa udialo na Cypre, sa budúcnosť eura posunula od neistej smerom k beznádejnej. Medzi ekonómami je v zásade zhoda, že hlavný problém eurozóny je v tom, že je to menová únia bez fiškálnej únie a že dlhodobo to takto nemôže fungovať. Potrebujeme teda fiškálnu úniu. Ale akú?

Zase vedľa, pán premiér

Pondelok, 25. 3. 2013

Premiér Fico práve rokuje so svojimi dvoma ministrami v ústredí U.S. Steel v Pittsburgu o budúcnosti košických železiarní. Koncom novembra minulého roka som písal o nezodpovednej nečinnosti premiéra v tejto veci.

Českí prezidenti a my

Pondelok, 11. 3. 2013

Nech sa doterajší traja novodobí českí prezidenti akokoľvek líšili a líšia, niekoľko vecí mali a majú spoločných. Všetci sú a boli silnými, neprehliadnuteľnými osobnosťami a zároveň ťažkými politickými váhami, ktoré významným spôsobom ovplyvnili vývoj vo svojej krajine.

Fajčenie škodí, pán štátny tajomník

Pondelok, 25. 2. 2013

Tento stĺpček by som chcel venovať štátnemu tajomníkovi ministerstva práce Ondrušovi. Predvčerom totiž v Slovenskom rozhlase vyhlásil, že ak zamestnávatelia dokážu, že negatívny vývoj v oblasti zamestnanosti bol ovplyvnený Zákonníkom práce, tak vláda je pripravená zmeniť ho.

Ľupták mal pravdu

Pondelok, 11. 2. 2013

Nezamestnanosť je občanmi vnímaná ako najväčší problém. Byť bez práce je zlé – pre každého, koho to postihne, ale aj pre spoločnosť. Po Grécku, Španielsku a Portugalsku máme štvrtú najvyššiu nezamestnanosť v Európskej únii, čo je samo osebe zlé. Ešte horší je vývoj.

Sme v pasci

Pondelok, 28. 1. 2013

Vo svete sa zostavuje veľa rebríčkov konkurencieschopnosti, podnikateľského prostredia, ekonomickej slobody a podobne. Asi najkomplexnejší z nich je index globálnej konkurencieschopnosti zostavovaný Svetovým ekonomickým fórom (WEF GCI).

O figúrkach a hýbateľoch

Pondelok, 14. 1. 2013

Po voľbách v marci 2012 som na tomto mieste písal o tom, že osud Slovenska je v rukách jedného človeka a ten človek sa volá Robert Fico. Písal som o tom, že z hľadiska koncentrácie moci je v podobnej situácii, ako Viktor Orbán v Maďarsku a že to bude predovšetkým jeho voľba a jeho zodpovednosť, ako s touto mocou naloží.

Absurdistan

Pondelok, 17. 12. 2012

Nielenže pribúdajú absurdné rozhodnutia vlády, najmä v oblasti ekonomickej politiky, fascinujúci je aj spôsob, akým vláda tieto svoje rozhodnutia obhajuje a ako jej to vo verejnosti hladko a ľahko prechádza

Zlé správy pre Slovensko

Pondelok, 10. 12. 2012

Minulý týždeň bol na Slovensku v znamení ekonomických tém. Smerácka parlamentná väčšina začiatkom týždňa schválila novelu zákona o dani z príjmu, ktorou zrušila rovnú daň, a v druhej polovici týždňa sa začala v parlamente diskusia o rozpočte.