>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Cesta do pekla

Pondelok, 2. 5. 2011

Politici a im podriadení úradníci by mali konať v súlade so zákonom a vo verejnom záujme a médiá by mali dodržiavanie takéhoto správania kontrolovať. S tým bude asi súhlasiť každý. Problémom však je, že zlyhať a zlyhávať vo svojej úlohe môžu nielen politici a úradníci, ale aj médiá. U nás sa vytvorila predstava, ako keby vo vzťahu k svojmu poslaniu zlyhávali len politici a úradníci, nie však médiá. Prípadne, že ak médiá aj zlyhávajú, tak len v tom, že nevypátrajú všetko. Myslím, že je to omyl.

Nemenovaný renomovaný živnostník

Pondelok, 11. 4. 2011

V médiách sa v súvislosti s odvodovou reformou a jej údajnými negatívnymi dôsledkami na živnostníkov rozpútala doslova hystéria. Bojovníkov je veľa, najostrejšie však na ňu útočí nemenovaný renomovaný komentátor nemenovaného mienkotvorného denníka.

Reči a činy

Pondelok, 28. 3. 2011

Spomenul som si na jednu z predvolebných televíznych diskusií s vtedajším ministrom financií Počiatkom. Témou bola grécka pôžička a kritizoval som súhlas vlády s ňou. Počiatek mi vtedy tvrdil, že sa nám ľahko kritizuje, ale že keby sme vládli, tak by sme ju za rovnakých podmienok odsúhlasili aj my.

Budeme si musieť vybrať

Pondelok, 14. 3. 2011

Dnešný daňovo-odvodový systém je zložitý, nespravodlivý a neudržateľný. Chceme ho zmeniť tak, aby bol jednoduchý, spravodlivý a udržateľný. Predložil som návrh, ktorý tieto atribúty spĺňa a prišla silná vlna odporu a nevôle.

Väčšiník

Pondelok, 28. 2. 2011

Pred voľbami v roku 1998, v ktorých bojovala vtedajšia spojená demokratická opozícia s volebným lídrom Mikulášom Dzurindom proti vtedajšiemu premiérovi Vladimírovi Mečiarovi a jeho strane, sa šíril nasledujúci vtip: Tesne po sčítaní hlasov, ešte pred ich zverejnením, príde za premiérom Mečiarom...

Hokejový štadión. Kde sú tie peniaze?

Pondelok, 14. 2. 2011

Minulý týždeň sme sa mali s premiérkou a ministrom školstva zúčastniť návštevy na dokončovanom zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Majstrovstvá sveta sa blížia, práce finišujú a peniaze chýbajú.

Autoportrét R. Fica

Pondelok, 31. 1. 2011

Členovia vlády skladajú do rúk prezidenta Slovenskej republiky podľa článku 112 Ústavy Slovenskej republiky tento sľub: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme občanov. Budem zachovávať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.“

Zabudnuté princípy

Pondelok, 17. 1. 2011

Situácia v eurozóne, ale aj v USA, je neľahká, pretože sme sa ocitli v začarovanom kruhu. V zásade však ide o zodpovedanie pomerne jednoduchej otázky: Kto zaplatí účet? Účet za nezodpovednú politiku zadlžovania, života nad pomery a na úkor budúcnosti.

PF 2011

Pondelok, 3. 1. 2011

Aký bude rok 2011? Jediná istota je v tom, že bude náročný a ťažký. Napriek tomu môže byť aj úspešný a ja pevne verím, že pre Slovensko úspešný bude. V istom zmysle to bude aj rok prelomový. Rok 2011 bude rokom pravdy.

Aký to bol rok?

Pondelok, 20. 12. 2010

Z pohľadu globálnej ekonomiky rok 2010 naznačil, že problémy svetovej finančnej a ekonomickej krízy zďaleka nie sú za nami a že vo veľkej časti vyspelého sveta sa nám kríza len preliala z finančnej a ekonomickej do krízy dlhovej. A nebude to len problém Európy, ale aj USA.