>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Agenti a širokorozchodná

Pondelok, 2. 3. 2009

Predseda vlády sa v mnohých dôležitých veciach správa tak, že nebráni verejný záujem Slovenska a jej občanov, ale záujmy iné. Takéto jeho správanie je postupom času evidentné vo viacerých oblastiach, priam monumentálne rozmery však nadobudlo vo vzťahu k Rusku a všetkému, čo súvisí s ruskými záujmami.

Výroky podporujúce ruské stanovisko k americkému radaru a raketám v Česku a Poľsku, ktoré našich susedov doslova podrážali, jednostranné postavenie sa na stranu Ruska v rusko-ukrajinskom plynovom konflikte, snaha riešiť energetickú závislosť od Ruska ponukou na vytvorenie spoločného podniku s Gazpromom (ktorý by konkuroval pološtátnemu SPP) či neochota vymáhať od Ruska odškodné za prerušenie dodávok plynu (na rozdiel napr. od Bulharska) sú toho jasnými ukážkami. Širokorozchodná však prekračuje všetko doteraz známe. Je to taký absurdný a pre Slovensko taký škodlivý projekt, že je ťažko pochopiteľné, že môže byť myslený vážne. Zdá sa však, že je, práce sa v poslednom čase rozbehli.

Ak sa projekt zrealizuje, bude nás stáť desiatky miliárd korún a za tieto peniaze, na ktoré sa všetci poskladáme, pripravíme o prácu 1 500 živiteľov rodín na východnom Slovensku a prenesieme tieto pracovné príležitosti do Rakúska. Železnici vybudujeme konkurenčnú trať, pričom tú dnešnú bola schopná pred krízou využívať na 30 %, teraz je to zrejme ešte o dosť menej. Pri investičnej akcii za desiatky miliárd vzniknú utešené možnosti na predražovanie dodávok v prospech firiem a ľudí spriaznených s vládnymi stranami. Dúfam, že absurdný širokorozchodný projekt sa realizovať nebude, ale ak áno, tak sa stavím, že stavať nebude ani Dlhý, ani Bystrozraký.

Vláda zachraňuje Cargo, ide použiť 4 mld. Sk na problém, na vzniku ktorého sa významne podieľala. Zrušenie privatizácie Carga v roku 2006 nás pripravilo o 13 mld. Sk a o vstup rakúskych železníc do Carga. Tie po odmietnutí na Slovensku vstúpili do maďarského Carga (za vlády socialistov) a logicky presunuli tovarové toky z východu na západ zo Slovenska cez Maďarsko, čo prispelo k dnešnej neutešenej situácii, v akej sa slovenské Cargo nachádza.

Neviem ani dokázať, ani vyvrátiť, či je Róbert Fico agentom Moskvy. Faktom však je, že ak by bol, nesprával by sa inak, ako sa správa.

 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!