>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Ani Dlhý, ani Bystrozraký ...

Pondelok, 28. 4. 2008

Hovorí sa, že dnes najúspešnejšia politická strana na Slovensku, Smer-SD nevznikla a nefunguje ako štandardná politická strana, ale ako obchodná spoločnosť. Hovorí sa, že neštandardne vysoký vplyv na fungovanie tejto strany mali a stále majú jej zakladatelia - akcionári. Ľudia, ktorí vložili do tohto projektu nemalé peniaze a teraz, samozrejme, očakávajú ich mnohonásobnú návratnosť. Hovorí sa, že medzi zakladateľov - akcionárov obchodnej spoločnosti - strany Smer-SD patrili ľudia ako Poór, Flašík, Brhel či Široký. Kým Flašík sa zrejme dostal do nemilosti otca - zakladateľa, zdá sa, že ostatní zakladatelia - akcionári, nebudú mať s návratnosťou investície žiadny problém. Dokonca sa dá predpokladať, že návratnosť ich investícií by im mohli závidieť aj obchodníci s bielym mäsom, nie to nejakí trochári v DSS-kách.

Mimoriadne sa darí najmä Širokému. Neváha, stavia. On síce hrdý titul mecenáš strany Smer odmieta, fakty však hovoria jasnou rečou. Získal vyše miliardovú zákazku na rekonštrukciu Bratislavského hradu, stavia diaľničnú prípojku Voderady na D1, dodáva počítače na ministerstvo hospodárstva, nepochybne sa bude podieľať na výstavbe hokejovej haly, ktorá sa už dnes ukazuje byť pekne predražená. No úplne najväčšie "sústo" sa pre tohto pána pripravuje pri výstavbe diaľnic cez PPP projekty. Vláda ich chystá za 150 mld. Sk, čo znamená, že celkové náklady vrátane finančných, dosiahnu 300 až 400 mld. Sk. Ide o väčšiu transakciu ako privatizácia SPP, pričom tam daňoví poplatníci peniaze inkasovali, teraz ich budú platiť. Pri privatizácii SPP mala opozícia v osobách Fica a Brhela podiel na jej kontrole, dnes Róbert Fico kontrolu opozície pri diaľničnom PPP projekte odmieta. O tom, že vláde nejde o rýchlu výstavbu za čo najnižšiu cenu svedčí aj fakt, že ministerstvo dopravy vylúčilo (podľa ÚVO protiprávne) pre formálne dôvody zo súťaže štyri renomované svetové firmy (konzorciá), čím sa pánovi Širokému výrazne znížila konkurencia a zvýšila pravdepodobnosť úspechu.

O vplyve a prepojení tohto pána na najsilnejšiu vládnu stranu svedčí aj to, že jeho dcéra aj nevesta pracujú ako asistentky poslancov, ako inak, Smeru. Nepochybne zaujímavý je tiež fakt, že kým za Rybníčka platila STV hokejovému zväzu, kde Široký prezidentuje, za práva vysielať zápasy hokejovej extraligy 1 mil. Sk ročne, za Hrehu to už bolo 40 mil. ročne. Už sa môžeme tešiť, koľko to bude za Nižňanského.

Takže tak. Stavím sa s kýmkoľvek, že diaľnice nebude stavať ani Dlhý, ani Bystrozraký...



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!