>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Bojovníci

Pondelok, 31. 8. 2009

Dosť veľa sa už popísalo o nezmyselnosti kampane "Bojovníci proti kríze“. Nechcem opakovať všetky, zväčša odmietavé argumenty, s ktorými sa v zásade stotožňujem. Rád by som sa však na tomto mieste zmienil o ďalšom negatívnom aspekte, ktorý táto kampaň prináša a doteraz diskutovaný nebol. Je ním znižovanie citlivosti verejnosti na rozhadzovanie a rozkrádanie verejných financií a na nečinnosť v oblasti potrebných úsporných opatrení.

Verejnosť je masírovaná kampaňou, ktorá tvrdí, že míňať peniaze je najúčinnejším nástrojom boja proti kríze. Ficova vláda rozhadzuje, plytvá a kradne tak, že to nadobúda makroekonomické rozmery a nečinnosť v oblasti potrebných rozpočtových úspor a škrtov dokonca vydáva za protikrízovú politiku. V auguste bol celoročný plánovaný deficit štátneho rozpočtu prekonaný o 75 % a minister financií vyhlásil, že výdavkové položky nebudú redukované, pretože týmto budeme dávať ekonomike fiškálny impulz. Deficit sa nám tým zdvojnásobí (z 3 % na 6 % HDP) a všetci ekonómovia (bez výnimky!) sa zhodujú na tom, že je to škodlivé a ide proti ľuďom, ktorí dôsledky takejto politiky nakoniec budú musieť zaplatiť aj s úrokmi. Počiatek však postupuje presne v duchu bojovníckej kampane a zdá sa byť najväčším bojovníkom proti kríze.

Ďalším bojovníkom je sám predseda vlády. Tento udatný bojovník sa dokonca vydal bojovať s najväčšou hydrou postkomunistických desaťročí, s korupciou. Keď si človek prečítal titulky denníkov a pozrel či vypočul správy v elektronických médiách po Ficovom oznámení, že odoberá SNS ministerstvo životného prostredia, nemohol nadobudnúť iný pocit. Pritom tento udatný bojovník už mnoho mesiacov musí minimálne z médií a od opozície vedieť, čo sa na tomto ministerstve dialo. A pripomínam, že predseda vlády nie je odkázaný len na informácie z médií. Má k dispozícii nielen informačné služby, ale aj štátnych tajomníkov za svoju stranu vo všetkých rezortoch. Nielenže nič neurobil, ale tieto zlodejstvá sám aktívne zakrýval a útočil na všetkých, ktorí na ne poukazovali.

Ešte komplexnejší prehľad "zásluh“ tohto protikorupčného bojovníka poskytuje stránka www.ukradli.sk. Vyplýva z nej, že pri 45 zdokumentovaných kauzách prídeme takmer o 3 mld. eur. Pri delení zodpovednosti podľa strán to pritom vyzerá tak, že ministri HZDS prispeli k tejto sume podielom 1,7 %, ministri za SNS 16,2 % a ministri strany, ktorej predsedom je náš udatný bojovník proti korupcii, podielom 82,1 %.

Takže tak. Čím viac Fico s Počiatkom bojujú, tým väčšie obavy musia chytať každého súdneho človeka.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!