>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Mikloš: Schválenie rozpočtu je veľmi dobrou správou

Streda, 8. 12. 2010

Schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok, ku ktorému došlo práve dnes dopoludnia, je podľa šéfa rezortu financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) veľmi dobrou správou. "Dobrá správa preto, že Slovensko sa v posledných rokoch vydalo po veľmi zlej a nebezpečnej ceste, po ceste, akou kráčali dlhšie Maďarsko a Grécko. Táto nebezpečná cesta sa končí," podotkol pre médiá po hlasovaní v NR SR minister.

Podľa Mikloša na budúci rok čaká Slovensko výrazné ozdravenie verejných financií. "To vytvorí podmienky a predpoklady na rast ekonomiky, zamestnanosti a životnej úrovne," dodal. Za najväčšie riziko naplánovaného budúcoročného hospodárenia štátu označil vonkajšie prostredie, teda vývoj v Európe a vo svete, od ktorého je SR výrazne závislá.

Ako dodal, ak by mal jeho rezort na prípravu rozpočtu viac času, nešiel by len cestou plošných škrtov, ale aj systémových zmien. "My sme ale času mali, žiaľbohu, veľmi málo aj preto, že bývalá vláda si nesplnila ani zákonnú povinnosť a nepripravila východiská štátneho rozpočtu, takže museli sme skôr prijímať plošné opatrenia," uzavrel Mikloš.

(Zdroj: hnonline.sk, 8.12.2010, TASR)



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!