>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

V záujme našej krajiny

Pondelok, 20. 2. 2012

Verím, že sa zhodneme v tom, že je v záujme našej krajiny a jej obyvateľov, aby Slovensko bolo úspešnou krajinou. Globálna konkurencia bude čoraz ostrejšia a len úspešná krajina bude schopná zabezpečiť svojim občanom rast zamestnanosti, životnej úrovne a kvality života.

Zároveň som presvedčený, že najväčšie ohrozenie úspešného vývoja v našej krajine dnes spočíva v hrozbe vlády Smeru. Vláda tejto strany by znamenala istotu zrušenia rovnej dane, istotu zhoršenia pružnosti trhu, práce, istotu ohrozenia úspor ľudí v druhom pilieri, istotu zastavenia potrebných reforiem v súdnictve a prokuratúre, istotu nevymenovania právoplatne zvoleného generálneho prokurátora do funkcie, istotu pokračovania Harabinovského marazmu v súdnictve, istotu nevyšetrenia podozrení v závažných prípadoch korupcie, istotu pokračovania zadlžovania, neefektívnosti a plytvania v zdravotníctve, istotu predražených PPP projektov, istotu absencie potrebných zmien a reforiem. Teda istotu zmarenia šance na úspech, zmarenia šance na rast zamestnanosti, životnej úrovne a kvality života. Je preto v záujme našej krajiny, aby po marcových voľbách nevládol na Slovensku Robert Fico.

Sme 19 dní pred voľbami a otázka je, či sa dá hrozbe týchto „istôt“ zabrániť. Situácia naozaj nevyzerá dobre, napriek tomu si myslím, že sme povinní urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme sa o to pokúsili.


Strany Igora Matoviča, Nory Mojsejovej či 99 percent Ivana Weissa nepovažujem za strany, s ktorými sa dá presadzovať akýkoľvek zmysluplný program, preto je dnes spolupráca štyroch stredopravých strán jedinou alternatívou voči vláde Smeru. Je teda v záujme našej krajiny, aby boli tieto štyri strany schopné spolupracovať.

Za SDKÚ-DS aj za seba osobne preto vyhlasujem, že sme na takúto spoluprácu pripravení a sme tiež pripravení urobiť všetko, čo je v našich silách, aby mala takáto alternatíva šancu. Zastavme preto bratovražedné boje a spory medzi stredopravými stranami a politikmi. Naše osobné nevraživosti a spory by nemali byť dôležitejšie ako záujem našej krajiny. A v záujme našej krajiny je, aby tu po voľbách nevládol Robert Fico a jeho strana Smer-SD. Využime necelé tri týždne, ktoré nám ostávajú na to, aby sme túto hrozbu odvrátili. V záujme našej krajiny.

 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!