>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Pán premiér, budíček!

Pondelok, 26. 11. 2012

Téma odchodu U.S. Steel z košických železiarní vládla minulý týždeň slovenskému mediálnemu priestoru. Celkom pochopiteľne – ide o najväčšieho zamestnávateľa v ťažko skúšanom regióne východného Slovenska.

Čo prinesie druhý Obama

Pondelok, 12. 11. 2012

Situácia, v ktorej sa nachádza svetová ekonomika, je, mierne povedané, delikátna. Celý vyspelý svet má vážne problémy a previazanosť globálnej ekonomiky je taká veľká ako ešte nikdy a ak má problémy vyspelý svet, má problémy svet celý

Rekviem pre rovnú daň

Pondelok, 29. 10. 2012

Minulý týždeň poslanci Smeru odhlasovali v prvom čítaní vládnu novelu zákona o dani z príjmu, ktorá ruší rovnú daň. Najskôr k tomu, čo to vlastne rovná daň je.

Slovensko je v protiSMERe

Utorok, 16. 10. 2012

Vodič ide po diaľnici v protismere, celý upotený a vystresovaný sa uhýna protiidúcim autám. V rádiu prerušia vysielanie a v mimoriadnom dopravnom servise hlásia, že jeden vodič ide na diaľnici v protismere.

Daň z neschopnosti

Nedeľa, 30. 9. 2012

Zrušenie rovnej dane je hotová vec. Zatiaľ je to síce len vládny návrh, avšak pri spôsobe, akým funguje smerácka parlamentná väčšina, je zrušenie už realitou.

Štátnici a politici

Pondelok, 17. 9. 2012

Významný britský politik a spisovateľ 19. storočia Benjamin Disraeli zadefinoval rozdiel medzi štátnikom a politikom, keď povedal, že štátnik myslí na budúce generácie, kým politik myslí na budúce voľby.

Neuveriteľné

Pondelok, 3. 9. 2012

Práve v týchto novinách som sa pred pár dňami dočítal, že ministerstvo hospodárstva navrhuje poskytnúť spoločnosti SCP Ružomberok investičný stimul 25,4 milióna eur vo forme daňových úľav.

Ficovo nevídané šetrenie

Pondelok, 20. 8. 2012

Hneď po nástupe novej Ficovej vlády sme boli svedkami viacerých veľmi ambicióznych vyhlásení o odhodlaní novej vlády uskutočniť zásadné úsporné opatrenia v oblasti verejných výdavkov.

Klamú, lebo sa boja

Pondelok, 6. 8. 2012

Tak sme sa minulý týždeň od Roberta Fica dozvedeli, že bývalou vládou schválený rozpočet je zdrapom papiera a Peter Kažimír nám vysvetlil, koľko a prečo nám chýba peňazí a ako za všetko môže bývalá vláda. Klamú, lebo sa boja.

Zdravotnícka opica na obzore

Pondelok, 23. 7. 2012

Zdravotníctvo je asi najťažší rezort na robenie poriadku a reforiem. Dopyt a ponuka v tejto oblasti sú takmer neobmedzené. Vysoký dopyt je daný predovšetkým tým, že skoro všetci ľudia túžia žiť dlho a zdravo.