>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Autoportrét R. Fica

Pondelok, 31. 1. 2011

Členovia vlády skladajú do rúk prezidenta Slovenskej republiky podľa článku 112 Ústavy Slovenskej republiky tento sľub: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme občanov. Budem zachovávať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života."

Takýto sľub zložil do rúk prezidenta Slovenskej republiky aj Robert Fico ako novovymenovaný predseda vlády v lete 2006. O dva roky neskôr presadil urýchlené vyvlastňovanie pozemkov na výstavbu diaľnic a zákaz zisku zdravotných poisťovní. Obidve tieto rozhodnutia boli kritizované ako protiústavné nielen odborníkmi, ale dokonca aj niektorými ministrami Ficovej vlády. Fico napriek tomu tieto zmeny presadil a ešte napínal svaly a vyhrážal sa všetkým, ktorí nesúhlasili.

Minulotýždňové rozhodnutie Ústavného súdu o protiústavnosti uvedených zmien presadených Ficovou vládou a najmä ním osobne, svedčí o nasledovnom:

  1. Robert Fico je zbabelec a slaboch. V roku 2008 napínal svaly a tešil sa na to, ako si to rozdá so zdravotnými poisťovňami. V roku 2011 odmietol poverenie predsedu Národnej rady SR, aby išiel svoje minulé rozhodnutia obhajovať pred Ústavný súd.
  2. Doc. JUDr. Robert Fico, CSc. je mizerný právnik. Všetci právnici, ktorí sa k veci vyjadrovali jasne od začiatku, hovorili, že uvedené rozhodnutia sú protiústavné a Ústavný súd to nakoniec aj definitívne potvrdil. Jediný právnik, ktorý tvrdil opak, je Robert Fico.
  3. Robert Fico nemá ani štipku pokory a súdnosti. Aj po verdikte Ústavného súdu naďalej obhajuje svoje protiústavné rozhodnutia.
  4. Robert Fico porušil poslanecký sľub, nekonal v záujme občanov, nezachovával ústavu a ostatné zákony a nepracoval tak, aby sa uvádzali do života. Robil presný opak, dnes na to má aj dvojnásobný dôkaz od Ústavného súdu SR. Konal v rozpore so záujmom občanov, ktorým boli protiústavne vyvlastnené pozemky a v rozpore so záujmom občanov, ktorí ako daňovníci budú musieť dôsledky jeho protiústavných excesov zaplatiť. A cena bude nemalá.

Autoportrét, ktorý si Robert Fico svojím pôsobením v politike maľuje, je nevábny. Tí, ktorí vidia, to už dávno vedia. Pre tých, ktorí napriek všetkému ešte nevidia, by azda rozhodnutie Ústavného súdu mohlo byť kužeľom svetla, ktorý im vidieť pomôže.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!