>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Pán premiér je spokojný

Nedeľa, 8. 9. 2013

Niekedy sa stane, že sa spolu stretnú udalosti, ktoré sú zaujímavé aj samy o sebe, ale ešte väčšie čaro má, že zaznejú v tom istom čase. Presne to sa pritrafilo minulý týždeň v stredu, keď premiér Fico dostal v poľskej Krynici cenu Človek roka 2012, Svetové ekonomické fórum (WEF) zverejnilo Správu o globálnej konkurencieschopnosti a slovenskí štatistici upresnenú správu o vývoji zamestnanosti.

Rozpočet 2014 - Fico for President

Pondelok, 26. 8. 2013

Aké správy nám minister Kažimír poslal v návrhu rozpočtu na roky 2014 až 2016? Prvá správa – nevieme konsolidovať, ideme zmäkčovať. Tohtoročný deficit nebude 2,94, ale 3,04 percenta. Budúcoročný deficit nedosiahne 2,6 ale 2,9 percenta.

Na čo sa spoliehajú?

Pondelok, 12. 8. 2013

Ústavným zákonom o rozpočtovej zodpovednosti z decembra 2011 bola zriadená Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) a  stanovené povinnosti a sankcie pre vládu, ale aj samosprávu pre prípad, že verejný dlh bude prekračovať stanovené hranice. 

Churchill o Ficovi

Pondelok, 29. 7. 2013

Rád čítam a v lete, v dovolenkovom čase, čítam ešte viac ako obvykle. Popri odborných knihách a publikáciách o osobnostnom rozvoji mám rád aj životopisy a knihy múdrych citátov múdrych ľudí.

Neschopní a bezradní zbabelci

Pondelok, 15. 7. 2013

Opozíciou navrhnutá mimoriadna schôdza o verejnom dlhu sa nekonala, vládna väčšina ju odmietla. Keďže verejný dlh za minulý rok dosiahol historicky najvyššiu hodnotu 52,1 percenta HDP, minister financií musel parlamentu podľa ústavného zákona predložiť zdôvodnenie jeho výšky a návrh opatrení na zníženie.

A čo s týmto rozpočtom, pán premiér?

Pondelok, 1. 7. 2013

Už sme si pomaly zvykli, že nová prognóza znamená horšiu prognózu a že podľa vlády za zhoršovanie môže len a len vonkajšie prostredie . V tejto tónine sa nesie aj najnovšia daňová prognóza ministerstva financií.

Prečo sme privatizovali

Pondelok, 17. 6. 2013

Už sme si zvykli na to, že vo svete si nás mýlia so Slovincami. Niet div. Priznajte sa, či si nemýlite Litovčanov s Lotyšmi, a to sa názvy ich krajín nepodobajú až tak, ako naše.

Trápne zahmlievanie

Pondelok, 3. 6. 2013

Na tomto mieste som už písal, ako ministerstvom financií vypracovaný a vládou schválený dokument Program stability, demaskuje neschopnosť vlády konsolidovať verejné financie tak, aby to neohrozovalo úspešnú budúcnosť slovenskej ekonomiky. 

Zúfalá nemohúcnosť

Pondelok, 20. 5. 2013

Ficova vláda predvádza v oblasti hospodárskej politiky zúfalú nemohúcnosť. Najnovšie dôkazy ponúka minulý týždeň v parlamente prerokovaný vládny materiál Program stability. Je to dokument, ktorý vláda povinne raz ročne predkladá do Bruselu v predpísanej štruktúre.

Plzák Kažimír

Pondelok, 6. 5. 2013

Minulý piatok sa na tlačovke ministra financií Kažimíra novinárka opýtala, či nepovažuje trhanie rozpočtu v lete 2012 za politické divadlo, keďže deficit by bol aj bez dodatočných opatrení Ficovej vlády taký, ako rozpočtovala Radičovej vláda.