>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Ficova vláda: Fico klame

Pondelok, 9. 7. 2007

Keď niekto počúva slová predsedu vlády a zároveň číta materiály schválené vládou, ktorej predsedá ten istý človek, nestačí sa čudovať.

Názory predsedu vlády na to, čomu vďačí Slovensko za úspešný ekonomický vývoj, sú chronicky známe. Naposledy ich predviedol na summite V4, keď nervózne reagoval na ocenenie slovenských reforiem zo strany svojho socialistického kolegu, premiéra Maďarska Ferenca Gyurcsánya. Reformy boli podľa neho protiľudové a pomohli len 5 % najbohatších.

Už sme si museli zvyknúť, že predseda vlády nerešpektuje ekonomické zákony, fakty a čísla, názory odborníkov, ale ani zdravý sedliacky rozum, ak sa mu to nehodí. Na druhej strane si veľmi dôsledne osvojil goebelsovskú poučku o tisíckrát opakovanej lži.

Uznávam, že všetko sú to viac-menej známe veci, prečo teda o tom píšem? Preto, že schizofrénia Róberta Fica dosiahla nový rozmer. Jeho názor už totiž nie je len v rozpore s realitou, logikou a zdravým rozumom, ale aj v rozpore s názorom vlády, ktorú vedie.

Vláda pod vedením jej predsedu R. Fica schválila 30. 5. 2007 materiál "Návrh súboru indikátorov pre sledovanie plnenia opatrení Národného programu reforiem SR". Hneď prvý odsek materiálu znie nasledovne:

"V posledných rokoch prešlo Slovensko hlbokými štrukturálnymi zmenami, ktoré mu pomohli dosiahnuť súčasné pozitívne makroekonomické výsledky. Daňová reforma, reforma dôchodkového systému, reforma zdravotníctva, reforma sociálneho systému a trhu práce, reforma školstva, reforma verejnej správy a reforma riadenia verejných financií postupne prinášajú výsledky. Všetky tieto zmeny posilňujú pozíciu Slovenska v globálnej ekonomike, čím zároveň vytvárajú podmienky pre rast životnej úrovne obyvateľstva za predpokladu, že sa pozitívne výsledky reforiem udržia."

Tak, tak. Ficova vláda usvedčuje Fica z klamstva. Naozaj nová kvalita.

 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!