>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Kto?

Pondelok, 5. 3. 2012

Slovensko je na križovatke a o päť dní voliči (ale aj nevoliči) rozhodnú, ktorou z ciest sa vydáme. Žiadna cesta z tých, ktoré sú na výber, nebude ľahká, každá z nich však vedie inde. Som presvedčený, že len koalícia stredopravých dá Slovensku šancu na to, aby bolo úspešné, aby pokračovalo na ceste dobiehania vyspelých krajín v ekonomickej úrovni, ale aj v oblasti spravodlivosti a v iných oblastiach.

Všetky potrebné zmeny a riešenia nakoniec musia presadzovať konkrétni ľudia, tak si skúsme spolu odpovedať na niekoľko jednoduchých otázok. Kto presadí zmeny v súdnictve tak, aby na Slovensku konečne existovala vymožiteľnosť práva – Harabin alebo Žitňanská? Kto dohliadne nad dôsledným vyšetrením všetkých káuz vrátane podozrení z Gorily, nástenkového tendra, predaja emisií, hlasu podobného Ficovi a podobných – Kaliňák s Trnkom, alebo Lipšic s Čentéšom?

Kto zabezpečí zlepšovanie pružnosti trhu práce a tým aj podmienky na rast zamestnanosti, Tomanová alebo Mihál? Kto ochráni peniaze ľudí v druhom pilieri, Ondruš alebo Kaník?

Kto bude stavať diaľnice rýchlo, ale aj efektívne, a zabráni ich preplácaniu cez predražené a manipulované PPP projekty, Vážny alebo Figeľ? Kto zabráni plytvaniu a zadlžovaniu v zdravotníctve, Raši s Paškom alebo Uhliarik s Novotným? Kto zlepší kvalitu nášho školstva, Čaplovič alebo Jurzyca?

Kto začne konečne riešiť rómsky problém – Tomanová s Vaľovou, alebo Kužma s Kaníkom?
Kto je schopný zlepšovať renomé Slovenska v zahraničí, udržať dobré vzťahy s Maďarskom a zároveň presadzovať naše oprávnené záujmy v zahraničí – Fico alebo Dzurinda? Kto je schopný ozdraviť verejné financie a zároveň zabezpečiť konkurencieschopnosť a rast slovenskej ekonomiky – Počiatek s Kažimírom alebo Mikloš s Tvaroškom?

Myslím, že práve táto výzva, ozdraviť verejné financie a zároveň zabezpečiť zdravý a udržateľný rast ekonomiky, bude pre Slovensko z ekonomického hľadiska kľúčová. A nielen pre Slovensko, pre celú Európu. SDKÚ-DS a ostatné pravicové strany ponúkame v tejto oblasti, na rozdiel od Smeru, aj riešenia, ale aj výsledky. Počas vlád Mikuláša Dzurindu sme dokázali výrazne ozdraviť verejné financie a zároveň naštartovať rast ekonomiky a zamestnanosti. Vlani sme to dokázali opäť. Slovensko malo v roku 2011 druhé najrýchlejšie ozdravenie verejných financií v celej EÚ27 a zároveň druhý najvyšší ekonomický rast v eurozóne.

Uvedomujem si, že ľudia sú sklamaní, často až znechutení. Voľby však nie sú súťaž krásy, voľby sú o tom, kto z vyššie uvedených bude viesť krajinu ťažkými časmi, ktoré nás čakajú. Kto?

 



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!