>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Prečo nie s Ficom

Pondelok, 31. 10. 2011

Niektorí naši oponenti a neprajníci stále šíria tézu o tom, ako je strana SDKÚ-DS dohodnutá so Smerom a ako s nimi chceme ísť do vlády po budúcoročných marcových parlamentných voľbách. Nie je to pravda. Naša pozíciu aj jej zdôvodnenie najvýstižnejšie opisuje platná Generálna línia SDKÚ-DS, schválená kongresom na jeseň 2010, takže stačí odcitovať:

„SDKÚ-DS aj naďalej do budúcna odmieta akúkoľvek spoluprácu so stranou Smer. Túto stranu považujeme, rovnako, ako v minulosti HZDS, za hrozbu pre priaznivý a úspešný vývoj na Slovensku, za hrozbu pre demokraciu a prosperitu. Strana Smer, rovnako ako v minulosti HZDS, uskutočňuje nezodpovednú, nekompetentnú a nebezpečnú politiku korupcie, klientelizmu, intolerancie, zadlžovania krajiny, vyvolávania napätia v spoločnosti, populizmu, nacionálnej a sociálnej demagógie. Štyri roky vlády, v ktorej mal Smer dominantné postavenie, to jednoznačne potvrdili. Strana Smer je pritom stále silná a aj preto predstavuje pre úspešnú budúcnosť Slovenska vážnu hrozbu. SDKÚ-DS je pripravená proti tejto hrozbe bojovať a stáť na čele politického zápasu proti nej. SDKÚ-DS v minulosti významne prispela k vysporiadaniu sa s Vladimírom Mečiarom a ,mečiarizmom'. Urobíme všetko pre to, aby sa Slovensko vysporiadalo aj s Ficom a jeho politickým dedičstvom.“

Pripomínam, že Generálna línia je záväzný dokument schválený najvyšším orgánom strany, kongresom. A jasným dôkazom toho, že to s jej dodržiavaním myslíme vážne, je aj skutočnosť, že porušovanie obdobného záväzku o nespolupráci so Smerom v predchádzajúcej generálnej línii strany na roky 2006 – 2010, bola hlavným dôvodom rozpustenie bratislavskej organizácie SDKÚ-DS v roku 2008.

Jasné potvrdenie toho, že SDKÚ-DS a Smer sú ako oheň a voda, podal aj samotný predseda Smeru Robert Fico. V rozhovore pre HN uviedol, že chce po marcových voľbách zrušiť rovnú daň, vrátiť Zákonník práce do podoby, v akej bol za jeho vlády, zastaviť transformátu nemocníc na akciové spoločnosti, zrušiť zmeny v druhom dôchodkovom pilieri a tlačiť na veľké verejné investície. A aby bol záver jasný, stačí už len pridať názory Smeru a Roberta Fica na zmeny v justícii, presadené Luciou Žitňanskou a jeho a náš postoj k predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabínovi.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!