>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Pripomínam, pán premiér ...

Utorok, 16. 9. 2008

V priebehu niekoľkých dní na mňa Róbert Fico (opäť) zaútočil a obvinil ma za rastúce ceny plynu (lebo sme predali SPP) a neskôr aj za to, že FNM porušuje zákon, keď ukladá peniaze na účte J&T Banky a nie v štátnej pokladnici (lebo sme sprivatizovali banky). Cítim sa poctený, že predseda vlády sa mi venuje tak často a tak neúnavne, napriek tomu si dovolím pár pripomienok.

Pripomínam, že SPP bol za premiérovania Ficovho koaličného partnera Mečiara systematicky vykrádaným štátnym podnikom. Nešlo len o Duckého zmenky, ale aj o nevýhodné zmluvy, napr. miliardové zmluvy na dodávku informačných systémov, na ktorých sa nabalili niektorí dnešní sponzori Ficovej strany Smer-SD. Ceny plynu boli držané umelo pod úrovňou nákladov, za aké SPP nakupoval plyn od Gazpromu, čím štátny podnik dotoval nielen domácnosti, ale aj firmy. Napr. Duslo Šaľa, za Mečiara za babku sprivatizovaný podnik, bol následne zo strany štátneho SPP cez nízke ceny dotovaný stovkami miliónov korún. Šafárenie v štátnom SPP pekne ilustruje aj to, že funkcionár Smeru a dnešný vedúci Úradu vlády SR Igor Federič sa ako zamestnanec štátneho SPP zúčastnil v USA na jazykovom kurze za 800-tisíc korún. Well done!

Pripomínam, že štátom vlastnené banky boli podobným príbehom. Za vlády Ficovho koaličného partnera Mečiara boli systematicky vykrádané cez nesplácané a nevymáhané úvery, alebo cez nevýhodné zmluvy. Pripomínam, že vykrádaná nebola súkromná Tatra banka, ale štátne banky - VÚB, Slovenská sporiteľňa a Investičná a rozvojová banka. Vykrádané boli tak systematicky, že po odchode Mečiarovej vlády boli na pokraji krachu.

Stop takýmto praktikám urobila privatizácia a vstup strategických investorov. Patologická animozita Róberta Fica voči súkromným investorom v energetike (a bankách) je podľa mňa daná nielen jeho komunistickou mentalitou, ale aj úprimnou ľútosťou (ktorá často prechádza do bezmocnej zúrivosti), že nedisponuje tými možnosťami, ktoré mal svojho času Mečiar. Udržiavať si popularitu nízkymi cenami a zároveň kŕmiť svojich mecenášov zo štátneho.

Pripomínam, že medzi Ficovými mecenášmi je nemálo tých, ktorí zbohatli za Mečiara na štátnom, a teda Ficovu ľútosť úprimne zdieľajú s ním.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!