>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Špina vz. perspektíva

Pondelok, 15. 2. 2010

Zašpiniť sa môžete dvoma spôsobmi. Prvý je ten, že urobíte chybný krok, pošmyknete sa, spadnete a zamažete sa. Druhý je taký, že niekto na vás vychrstne vedro špiny. Nám sa to stalo, a stalo sa nám to druhé. Netvrdím, že sme neurobili žiadne chyby, a že za všetko môžu iní. Určite nie. Ale čo sa týka obvinenia z prania špinavých peňazí, je to celkom určite ten druhý spôsob, akým sa môže stať, že niekto ostane pošpinený.

Je to smutné, najmä, ak si uvedomíme, kto na nás tú špinu vychrstol. Najľahšie dokáže pošpiniť ten, kto sám nie je čistý. A ešte smutnejšie je, že mu takéto konanie vďaka naivite a neskúsenosti Sulíkovej strany pomohlo zabrániť vzniku silnej stredopravej alternatívy voči jeho vládnutiu. Alternatívy voči vládnutiu, ktoré znamená rekordný nárast zadlženia krajiny na historicky najvyššiu úroveň. Alternatívy voči rekordnému rastu korupcie, ktorá je za Fica vyššia ako za Mečiara. Alternatívy voči rekordnému rastu nezamestnanosti, ktorá počas krízy vzrástla o 130 % viac ako priemerne v EÚ.

Bolo by pomerne ľahké argumentovať rozdielmi medzi SDKÚ-DS a Smerom. Napríklad schránkové firmy. Áno, požičali sme si pred desiatimi rokmi od schránkovej firmy 15 mil. Sk a tej istej firme sme to aj s úrokmi vrátili. O nič sme štát neobrali. Pri schránkových firmách, s ktorými obchoduje Ficova vláda, je to trochu iné. Mýto dali schránke prepojenej na J&T a bude nás to stáť o 6,5 mld. Sk viac, ako mohlo a malo. Emisie predali pod cenu inej schránkovej firme, čím prídeme o ďalšie miliardy. A ešte je táto schránka prepojená na bývalú firmu Róberta Fica, najväčšieho bojovníka proti praniu špinavých peňazí.

Bolo by to pomerne ľahké dokazovať na tlačovkách alebo bilbordoch, ako Ficova vláda okráda občanov Slovenska. Nechceme však ísť touto cestou, nechceme pristúpiť a nepristúpime na Ficovu hru. Presne o to mu totiž ide - hádzaním špiny chce odpútať pozornosť od neschopnosti vládnuť a spravovať krajinu, od zúfalých výsledkov, ktoré jeho vláda dosiahla a od absencie akejkoľvek vízie a zmysluplného programu.

Nechceme sa nechať vtiahnuť do tejto hry, nemienime odpovedať na špinu nečistotou. Práve preto sme sa rozhodli v posledných dňoch ku krokom, ktoré sme urobili. Kto chce v budúcnosti niesť zodpovednosť za osud Slovenska, nemôže byť účastníkom hry, ktorá má ďaleko od čistých úmyslov a ešte ďalej od očistenia mena tejto krajiny pred svetom a jeho vlastnými občanmi.

Chceme hovoriť a budeme hovoriť o tom, o čom treba. O odpočte vládnutia tejto vlády, ale najmä o našej vízii, našom programe pre budúcnosť. Programe pre lepšiu budúcnosť Slovenska, pre slušnú perspektívu pre slušných ľudí.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!