>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Vystrašený zbabelec

Pondelok, 26. 4. 2010

Sú necelé dva mesiace pred voľbami a strany spustili kampaň. My v SDKÚ-DS sme začali na východe. Každý deň sa stretávame s ľuďmi na chodníkoch, na námestiach, v krčmách aj na mítingoch. Niektorí vyjadria sympatie, iní sa opýtajú, ďalší s nami nesúhlasia a sú aj takí, čo nám nadávajú. So všetkými sa rozprávame, nikomu sa nevyhýbame.

Ako kampaňuje predseda Smeru a vlády Robert Fico? Zvoláva stranícke tlačovky na Úrade vlády a straší ľudí pred pravicovým zlepencom, ktorý vraj chce zastaviť výstavbu diaľnic a robiť všelijaké iné hrôzy. Klame a straší, pretože sa bojí.

Aj mítingy Smeru sú peknou ukážkou zbabelosti a strachu. Estrády v športových halách sú starostlivo zorganizované tak, aby sa Fico s ľuďmi nestretol a ak, tak len s tými správnymi. Najskôr pozvážajú ľudí do haly autobusmi, potom "umelci“ v ženských šatách predvádzajú komunálnu zábavu piatej cenovej skupiny a vrcholom je príchod maestra a jeho monológ. Prichádza zozadu, aby sa s ľuďmi nemusel stretnúť a presne tak isto aj odchádza. On sa totiž ľudí bojí, dokonca aj tých vlastných.

Pred pár dňami nám všetky televízie oznámili, ako budú organizovať predvolebné politické debaty. JOJ ich nebude robiť vôbec, TA3 štyri nimi vybraté debatné dvojice, STV bude robiť monológy, nie dialógy a Markíza jedinú debatu večer pred voľbami so šiestimi lídrami šiestich parlamentných politických strán naraz. Takže dnes už vieme, že líder najsilnejšej vládnej strany sa s líderkou najsilnejšej opozičnej strany v priamom súboji jeden na jedného nestretne. Tak ako si nesadol so žiadnym predstaviteľom SDKÚ-DS za štyri roky pred kamery alebo mikrofón, nesadne si ani pred voľbami. Naozaj veľký geroj. Smutné je, že tak ako mu televízie túto podlú hru umožňovali štyri roky, pokračujú v tom aj pred voľbami.

Dôkazom zbabelosti a strachu je aj spôsob, akým štátna moc, prípadne mecenáši Smeru, zastrašujú ľudí, ktorí si dovolili prejaviť svoj kritický názor. Ukážkou je šikanovanie protestujúcich kamionistov, ako aj ľudí, ktorí podporili ich štrajk, zo strany polície, ale aj zo strany podnikateľov napojených na Smer (viď rušenie zmlúv zo strany SCP Mondi). 
Ak si Robert Fico, alebo ktokoľvek iný myslí, že vyššie opísané praktiky sú prejavom sily a moci, tak sa hlboko mýli. Sú len zúfalou demonštráciou sily, ktorá má zakryť slabosť, strach a zbabelosť. Silný a sebavedomý bežec si nikdy trať neskracuje, silný a sebavedomý boxer sa nevyhýba silnému vyzývateľovi a do rukavice si nikdy nevkladá podkovu. Robí to len slabý, vystrašený a zákerný zbabelec.



Páči sa vám tento príspevok? Zdieľajte ho s priateľmi!