>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Aká bude eurozóna, ak bude?

Utorok, 25. 10. 2011

Situácia je vážna, to je asi jediné, na čom sa zhodnú takmer všetci ekonómovia a politici v súvislosti s dlhovou krízou a krízou eura. A ešte snáď na tom, že ak chce eurozóna prežiť a fungovať, tak potrebuje nielen prekonať dnešné turbulencie, ale potrebuje aj nové pravidlá, novú architektúru.

Sulíkov vabank so Slovenskom

Štvrtok, 29. 9. 2011

Situácia je vážna. Nielen na slovenskej politickej scéne a nielen z hľadiska udržateľnosti vládnej koalície a pokračovania v reformách a v ozdravovaní verejných financií. Ešte vážnejšia je v eurozóne – v hre je prežitie eura či dokonca Európskej únie, v hre je bezpečnosť úspor ľudí a istota ich zamestnania.

Prežije eurozóna?

Piatok, 19. 8. 2011

V súvislosti s dlhovou krízou a s ňou súvisiacim ohrozením eura silnejú hlasy, ktoré hovoria, že od začiatku bolo ilúziou snažiť sa o jednotnú menu bez jednotnej fiškálnej politiky a teda, že nevyhnutnou podmienkou udržania eura a eurozóny je vytvorenie fiškálnej únie.

Odpoveď Sulíkovi

Streda, 3. 8. 2011

Nechcel som reagovať, ale keďže Richard Sulík bol vo svojom článku „Podvod na daňových poplatníkoch“ osobný a kládol mi priame otázky, musím. Už druhýkrát používa predseda SaS moje citáty vytrhnuté z kontextu a z vecných a časových súvislostí na dokazovanie toho, že jedine ich postoj ku Grécku je konzistentný a zásadový a že ja osobne, aj SDKÚ-DS vraj mení postoj a ustupuje.

Richard Sulík ministrom financií

Pondelok, 4. 7. 2011

Richard Sulík sa v rozhovore vyjadril, že v tomto momente by bol ministrom (financií) veľmi rád, pretože by v Bruseli povedal nie a hotovo. Keďže otázka prípadnej novej gréckej pôžičky je oprávnene predmetom širokej verejnej diskusie a keďže práve strana R. Sulíka aj on osobne sú v tejto debate veľmi aktívni, rád by som vyjadril svoj postoj a svoje stanovisko k téme, aj k argumentom, ktoré pri nej zaznievajú.

Falošný krik piatej kolóny Róberta Fica

Štvrtok, 31. 3. 2011

K napísaniu tohto blogu ma inšpiroval protest odborárov, ktorí sa v počte niekoľkých desiatok zišli v pondelok 28.3.2011 aby hlasno protestovali proti rastu cien a životných nákladov a proti chystaným zmenám v zákonníku práce. Kým som blog stihol dopísať, tak znovu kričali pred Úradom vlády SR aj v stredu, počas rokovania vlády.

Áno, bude to aj bolieť. Máte alternatívu?

Pondelok, 14. 3. 2011

Už niekoľko mesiacov pracujeme na ministerstve financií na reforme odvodov, ktorá by zásadným spôsobom zjednodušila odvodový, ale aj celý daňovo-odvodový systém, zaviedla do neho poriadok a urobila ho nielen jednoduchším, ale aj spravodlivým a udržateľným.

Perfídnosť na TA3. V priamom prenose

Pondelok, 7. 2. 2011

Vo štvrtok 3. februára som Robertovi Ficovi vystavil účet za doterajšie reálne vynaložené náklady na zastupovanie v arbitrážnych sporoch štátu s akcionármi zdravotných poisťovní, ktoré voči Slovenskej republike vedú v dôsledku protiústavného zákona zakazujúceho poisťovniam zisky.

Zbohom Ernest

Streda, 17. 11. 2010

Včera sme sa rozlúčili s našim priateľom, vzácnym a výnimočným človekom, Ernestom Valkom. Zomrel rukou vraha a my nevieme kto a prečo ten hrozný čin spáchal. Bol som požiadaný, aby som ako jeden z viacerých Ernestovi blízkych ľudí prehovoril na rozlúčke s ním v Primaciálnom paláci.

Grécka pôžička, euroval a návšteva holiča

Streda, 27. 10. 2010

Keď som začiatkom mája 2010 blogoval na tému odmietnutia gréckej pôžičky, nevedel som, či budem po júnových voľbách v opozícii alebo vo vláde a už vôbec som nevedel, či budem opäť ministrom financií. Vtedajšia vláda najmä ústami Fica a Počiatka, teda tých, ktorí grécku pôžičku schválili, tvrdila...