>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

I. Mikloš: O korunu sa neusilujeme

Štvrtok, 16. 12. 2010

Keď euro začne obmedzovať konkurenčnú schopnosť, musíme byť pripravení na všetky alternatívy, hovorí minister financií

Mikloš: Kresťanstvo nemôže existovať bez pekla a trhová ekonomika bez bankrotu

Piatok, 10. 12. 2010

Na Slovensku bol v krízových rokoch 2008 a 2009 najväčší nárast verejných výdavkov v Európskej únii a nemuseli sme pritom zachraňovať banky. Zdedený a ešte aj kamuflovaný stav bol taký, že boli nevyhnutné opatrenia, s ktorými sme ani nepočítali.

Mikloš: Schválenie rozpočtu je veľmi dobrou správou

Streda, 8. 12. 2010

Schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok, ku ktorému došlo práve dnes dopoludnia, je podľa šéfa rezortu financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) veľmi dobrou správou.

Emisie čo smrdia

Pondelok, 6. 12. 2010

Garážový výpredaj sa stal symbolom korupcie a klientelizmu Ficovej vlády a dnes ho vyšetrujú ako trestný čin nielen slovenské, ale aj švajčiarske a americké orgány. Slovensko pri ňom prišlo o 2 miliardy korún. Menej sa už vedelo o inom emisnom kšefte Ficovej vlády, pri ktorom sme prišli o 260 miliónov eur, teda o 7,8 miliardy korún.

Návrh štátneho rozpočtu na rok 2011

Štvrtok, 2. 12. 2010

Návrh štátneho rozpočtu na rok 2011.

Predloženie návrhu zákona o dani z príjmov

Utorok, 30. 11. 2010

Vláda Slovenskej republiky predkladá na rokovanie Národnej rady návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

Mikloš: Krízové riešenie je dôležitejšie než pomoc Írsku

Nedeľa, 28. 11. 2010

Pre krátkodobú finančnú budúcnosť eurozóny i Európskej únie je momentálne dôležitejšie rozhodnutie urýchlene dohodnúť sa na základoch permanentného krízového mechanizmu než schválenie finančnej pomoci Írsku. Myslí si to minister financií SR Ivan Mikloš, ktorý sa dnes zúčastnil na zasadnutí šéfov rezortov financií eurozóny i Európskej únie.

Írsko ako Grécko?

Pondelok, 22. 11. 2010

Minulý týždeň sa svetové ekonomické spravodajstvo nieslo v znamení Írska. Írske banky sú v kritickom stave, ministri financií krajín eurozóny sedeli v utorok v Bruseli nad írskym problémom dlho do noci a vo štvrtok začala v Dubline rokovať spoločná misia Európskej komisie, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu.

Viete o rozkrádaní na úradoch? Napíšte nám, vyzýva Mikloš

Pondelok, 15. 11. 2010

Ministerstvo financií žiada verejnosť o pomoc pri odhaľovaní plytvania a navrhovaní možných úspor vo verejných rozpočtoch.

Globálny hazard

Pondelok, 8. 11. 2010

Bernankeho Fed natlačí do americkej ekonomiky počas najbližších mesiacov ďalších 600 miliárd dolárov s cieľom stimulovať ekonomický rast a zvyšovanie zamestnanosti. Obávam sa, že táto správa znamená najmä to, že nielen v americkej, ale aj v globálnej ekonomike je zarobené na obrovský problém. Doslova globálny.