>> <<
UPMS má už 6979 študentov 6979
Nová súťaž - doštuduj za odmenu - Výhercovia

Spravodlivé je to, čo funguje

Pondelok, 9. 7. 2012

V mene sociálnej spravodlivosti sa vláda Roberta Fica chystá zrušiť rovnú daň. Je škodlivé, ba až hlúpe ničiť niečo, čo funguje. A rovná daň naozaj funguje.

Bieda našej diskusie o eurovale

Pondelok, 25. 6. 2012

Celý štvrtok, od rána, do nočných hodín, prebiehala v parlamente debata o trvalom eurovale (ESM), ktorý bol potom hlasovaním schválený v piatok. Najskôr môj postoj k veci.

O raste a reštrikcii

Pondelok, 11. 6. 2012

Najmä v súvislosti s francúzskymi a gréckymi voľbami sa v posledných týždňoch znovu zintenzívnila kritika „nemeckého“ protikrízového prístupu, založeného na reštrikcii, šetrení, znižovaní deficitov a dlhov.

Zlá správa

Pondelok, 28. 5. 2012

Vláda schválila koncom apríla dva zásadné dokumenty, Národný program reforiem a Program stability. Po ich porovnaní s obdobnými dokumentmi bývalej vlády spred roka sú viaceré veci jasnejšie.

Európa má problém

Pondelok, 14. 5. 2012

Zdá sa, že po francúzskych a gréckych voľbách má Európa a najmä eurozóna zarobené na ďalší veľký problém. Grécky politický pat je nepríjemný, pretože odchod krajiny z eurozóny sa stal pravdepodobnejší...

Good luck, Mr. Kažimír.

Pondelok, 30. 4. 2012

S veľkým záujmom som čakal na text programového vyhlásenia novej Ficovej vlády. Ako som už na tomto mieste pred niekoľkými týždňami uviedol, čaká nás kvalitatívne nová éra.

Tatry nie sú Alpy. Využime to

Pondelok, 16. 4. 2012

Vysoké Tatry sú naším pokladom, v tom by sme sa asi zhodli takmer všetci. Zároveň sú v dosť úbohom stave tak z hľadiska ochrany prírody, ako aj z hľadiska využitia ich potenciálu na rozvoj cestovného ruchu. Inak povedané, Vysoké Tatry nežijú, ale živoria.

Prepriahanie

Pondelok, 2. 4. 2012

Napozajtra prepriahneme. Ozdravenie verejných financií bolo jednou z najdôležitejších priorít odchádzajúcej vlády a napriek prepriahnutiu bude musieť byť aj prioritou vlády novej. Domáce aj európske pravidlá sú nastavené prísne, takže sa to nebude dať ani „obkecať“, ani oklamať.

Slovensko je v rukách Roberta Fica

Pondelok, 19. 3. 2012

Slovensko sa vydalo do rúk Roberta Fica. Taký je najdôležitejší výsledok volieb. Tak, ako v Maďarsku nevládne Fidesz, ale Viktor Orbán, tak aj na Slovensku nebude vládnuť Smer, ale Robert Fico.

Kto?

Pondelok, 5. 3. 2012

Slovensko je na križovatke a o päť dní voliči (ale aj nevoliči) rozhodnú, ktorou z ciest sa vydáme. Žiadna cesta z tých, ktoré sú na výber, nebude ľahká, každá z nich však vedie inde.